Video Diada Tardor Castellers del Poble Sec

novembre 3rd, 2009

El vídeo promocional de la diada de Tardor dels Castellers del Poble Sec

CPS Castellers del Poble Sec from dodo on Vimeo.

Diada de la Mercè

setembre 28th, 2009

Aquì teniu algunes fotos de la diada

Fotos de Sant Felix

setembre 6th, 2009

KODACC estrena samarretes per la diada de Sant Felix

agost 28th, 2009

Així es, després de molta espera les samarretes KODACC estan  sortides del forn. Per Sant Felix es podran identificar els components del KODACC per la seva vestimenta cridanera de color groc.

Kodacc dividit: Festa Major de Gràcia i Catllar

agost 23rd, 2009

Aquest cop el kodacc es va dividir en dos grups, i uns integrants van anar a veure la diada de la Festa Major de Gràcia i altres van anar Al Catllar.

Fotos de la Festa Major de Gracia.

Sant Magi ’09: KODACC en hores baixes?

agost 19th, 2009
Mínima assistència del Komando en la millor diada de Sant Magí de la història. Es troba a faltar per tercera sortida consecutiva la presència del flamant nou Cap de Kodacc.

Crisi en l’entitat

Fonts pseudoanònimes i properes a Javier Gutiérrez, Cap de Kodacc autonomenat en assemblea unipersonal a Altafulla, asseguren que en el transcurs dels propers dies convocarà una nova assemblea extraordinària per presentar la seva renúncia al càrrec en favor del seu ‘delfí’ Cucu. La manca d’acord entre les parts implicades (les seves diferents personalitats) per aprovar el ‘Pressupuest anual’ ha accelerat el procés de renovació de la junta directiva.

La diada

Com avançàvem en forma de titular, aquest ha estat el millor Sant Magí que es recorda en la comarca, i és que mai s’havien aconseguit descarregar dos castells de nou en aquesta tradicional diada tarragonina.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona fa la seva millor actuació del que va de temporada descarregant el 5 de 8, el 3 de 9 amb folre i el 2 de 8 amb folre i acompanyant-los amb 3 pilars de 5 simultanis. El 5 i la torre ja no tenen cap secret pels baietes, mentre que el 3 de 9 s’ha tornat a complicar en la baixada, i s’ha hagut de suar per poder-lo descarregar amb uns quarts cada cop més oberts. Finalment però, explosió d’alegria lila a la Plaça de les Cols i el pasdoble Amparito Roca que ha tornat a sonar mentre la colla baixava en cercavila pel Carrer Major.

Els Xiquets de Tarragona surten també exultants de plaça després de fer-hi exactament la mateixa actuació en la passada edició de la diada: 2 de 8 amb folre, 3 de 9 amb folre, 4 de 8 i 2 pilars de 5 simultanis. El 3 de 9 ha estat una nova mostra de l’esperit lluitador que sempre han tingut els matalassers. Pocs esperaven a principi de temporada i després del fosc final de l’anterior campanya que aquest Sant Magí tornaria a comptar amb castells de 9 matalassers.

Les colles petites de la ciutat, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, han fet idèntica actuació descarregant 3 de 7, 4 de 7 amb agulla, 4 de 7 i pilar de 5 i han aparcat reptes superiors per a més avançada la temporada. Per a totes dues colles, igual que per les seves germanes grans, ha estat la millor actuació d’enguany.

Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5d8, 3d9f, 2d8f, 3pd5

Xiquets de Tarragona: 2d8f, 3d9f, 4d8, 2pd5

Xiquets del Serrallo: 3d7, 4d7a, 4d7, pd5

Castellers de Sant Pere i Sant Pau: 3d7, 4d7a, 4d7, pd5

La temporada avança i seguim sense gamma extra

Amb aquests dos 3 de 9 ja han estat 7 les colles capaces de descarregar-ne almenys un aquesta temporada, i si a això li sumem el fet que encara no s’ha pogut ni tan sols carregar cap castell de gamma extra podríem concloure, potser erròniament, que el nivell de les colles de dalt s’està igualant, però analitzant també el ventall de castells assolits ens adonem també que les colles de Tarragona són encara lluny de les colles del G-4 i els Capgrossos de Mataró. Sens dubte la diferència la marca el domini del pilar de 6, i es que amb la recent incorporació del tres amb l’agulla en el panorama dels castells de 8 i 9 pisos les possibilitats que obre tenir un pilar com cal són encara més interessants.

Post-Diada

Els dos integrants del Kodacc desplaçats a Tarragona volem destacar el preu abusiu del bitllet de RENFE. Barcelona Sants – Tarragona (anada i tornada) 11€. És una vergonya que el transport ‘públic’ en aquest país sigui considerablement més car que el transport privat. 22€ hem pagat per anar i tornar de Tarragona dues persones mentre que si haguéssim anat en cotxe per poc més de 10€ podríem haver viatjat 5 persones.

Si, com ens volen fer creure, es vol fomentar el transport públic, el millor camí és sens dubte el de la butxaca, que malauradament, i sobretot en els temps que corren, és de les poques coses que preocupen de debó al conjunt de la població.

Hector Linuesa i Vic, Kodacc, TARRAGONA

Aquí podeu veure les fotos


La Bisbal ‘09

agost 15th, 2009
Sota un sol de justícia el Kodacc, amb la ‘friolera’ de 19 integrants, presencia la millor actuació del que portem de temporada de la mà, com no, dels Castellers de Vilafranca.

Aquest cop si, els ‘lagartus’ han deixat molt bones sensacions al seu pas per La Bisbal del Penedès. Com ja havien anunciat, aparcaven la segona temptativa al gamma extra per una millor ocasió, però els verds han brindat a l’asfixiat públic assistent una molt completa actuació amb el 4 de 9 amb folre, el 3 de 9 amb folre i el 3 de 8 amb l’agulla, el primer que s’apunten enguany. Per acabar han tornat a descarregar el pilar de 7 amb folre, que dia a dia va guanyant confiança de cara a pujar un pis més a Sant Fèlix. Cal remarcar que en aquesta ocasió tots els castells verds s’han mostrat molt segurs, cosa a la que no ens tenien acostumats aquest any.

A l’altre extrem de la plaça es trobaven els castellers de la Joves, que han firmat també una brillant actuació, tot i fer dues llenyes en forma de castells carregats. Els diables vermells han obert plaça amb un 3 de 9 amb folre que tan sols han pogut carregar per complicacions en els pisos superiors. També s’han atrevit amb el 3 de 8 amb agulla, castell que van estrenar a finals de 2008, i que malauradament ha corregut la mateixa sort que llavors, quedant només en carregat. Tot plegat acompanyat del meravellós 5 de 8 i dos pilars de 5 de comiat. Ja és oficial que els del carrer d’en Gassó intentaran el 5 de 9 amb folre per Sant Fèlix, però qui sap si no s’atreviran també amb el 3 de 9 amb folre i agulla i entraran així en la lluita entre Minyons i Vilafranca per descarregar-lo.

Situada a plaça entre les altres dues colles, la decepció de la jornada l’ha protagonitzat la Vella, que s’ha estavellat amb la catedral en primera ronda, caient quan ja s’estava desmuntant per indecisió de la canalla. La caiguda de ben segur ha causat baixes, perquè els rosats han protagonitzat una discretíssima actuació amb uns troncs molt poc habituals. Han descarregat una clàssica de vuit acompanyada de 2 pilars de 5. Destacar que en el 2 de 7 s’hi ha pogut veure una figuereta al pis de quarts, fet que per altra banda pot semblar un xic ridícul tenint en compte la modesta actuació que s’estava duent a terme.

Per pal·liar la calor que havíem passat uns quant membres del Komando hem anat a fer un dinar a Llorenç del Penedès, d’on podem destacar-ne els entrepans de botifarra i hamburguesa amb ceba i formatge, cosa que no podem fer en canvi del menú del dia, que a més de car era poc abundant i força discret.

Castellers de Vilafranca: 4d9f, 3d9f, 3d8a, pd7f

Colla Joves Xiquets de Valls: 3d9f c, 5d8, 3d8a c, 2 pd5

Colla Vella Xiquets de Valls: i5d8, 3d8, 4d8, 2d7, 2 pd5

K.O.D.A.C.C.

La Bisbal del Penedès

Castellers del Poble-Sec

A continuació algunes fotos


Diada de Festa Major de Vilanova i la Geltrú

agost 2nd, 2009

Dissabte 1 d’Agost 19:30
Diada de Festa Major de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, Vilanova i la Geltrú
Colles convidades: Bordegassos de Vilanova, Castellers de Vilafranca, Colla Joves Xiquets de Valls

Resultats:
Bordegassos de Vilanova: id 2d7, 5d7, 2d7, id 3d8, i 3d7s, pd5
Castellers de Vilafranca: 4d8a, 4d9f, 3d9f, pd6
Colla Joves Xiquets de Valls: 3d8, 5d8, 4d8, pd6

A destacar:
- Bordegassos torna a ensopegar en la seva diada de festa major amb els castells de 8, que no corona desde fa un parell d’anys, però s’emporta l’alegria de descarregar la torre. La llenya final amb el tres per sota acaba d’ensorrar els anims locals.
- Els “lagartos” no tenen cap llenya, i descarreguen per tercer cop 2 castells de 9 pisos, però han de tirar de vella guardia i troncs pesats, de manera que el 3 de 10 anunciat a sant fèlix cada cop es veu més dificil.
- Els “diables vermells” no mobilitzen prou gent per afrontar els castells de nou pero segueixen portant una postal del 5 de 8 alla on van. Primer pilar de 6 descarregat d’enguany i si no recordo malament dels ultims 3 anys. Apunt friki: no se si per descans o per objectius superiors, pero al 4 de 8 no hi era el Rico i el quart que normalment va sobre seu ocupava la posició de terços… possible 4 de 9 sense folre vermell a sant felix?

Diada de les Santes (Mataró)

juliol 27th, 2009

A continuació podeu veure les fotos, en breu la cronica:

10è Aniversari [3d7, 2 id4d7a, id4d7, 2d6, vd5] 19 de Juliol

juliol 27th, 2009

10è Aniversari [3d7, 2 id4d7a, id4d7, 2d6, vd5] 19 de Juliol

Ja em començava a fer pena que no hi hagués crònica de la diada més important (i amb més camises) que hem tingut fins al moment.

Matinades i esmorzar del Toni per escalfar motors.

Dues colles grans amb moltes camises feien patxoca a plaça. Encara en feia més, però, la gran afluència de castellers del poble sec i el munt de banderes de la colla que onejaven als balcons del carrer blai.

3d7 per arrancar. El nostre castell insígnia, el que més hem fet aquesta temporada (6? 7? Que ho confirmi algú d’aquests que sempre porta les xifres al cap ;-) ). Bellugadet però sense patir en cap moment. La cosa pintava bé.

En segona ronda desmuntem dos intents prou vàlids de 4d7a. Motiu? indecisió de la canalla. El primer més nerviós, no tant maco. El segon presentava una pinya molt més ben lligada. D’acord, hi havia nervis, normal, però es podria haver fet perfectament. Perdem ronda.

A la tercera ronda descartem el quatre amb l’agulla i seguim amb el programa teòric, tot i que el gran objectiu de la diada ja no era assolible. 4d7. Altre cop la canalla el fa baixar. Des de que tira el castell i des del tronc s’esperona la canalla, doncs les mides eren molt bones, però sense èxit.

Es decideix repetir amb un altre castell segur, la torre de sis. No surt el més parat de la història, però sense problemes. Per un moment sembla que la canalla dubtarà altre cop, però finalment se sent l’aleta de gralles i tothom respira alleujat. “Quina satisfacció sentir l’aleta!”

Per acabar vano de 5 saludat amb talent, orquestrat per l’Héctor. No sense l’habitual rebrincada-de-la-mort que l’Ángel salva al més pur estil vallenc.

Ni fred ni calent. De fet més fred que calent, però tot i així un pas endavant, doncs ja no tindrem els nervis de ser el primer cop que intentem un castell.

Capgrossos fan com a castell més destacat le torre de vuit amb folre i Lleida celebra el primer 3d8 de la temporada.

Dinar tots plegats al sortidor, i farra tranquil·la al local, veient els quarts de nou i gaudint de les imatges de la nostra diada que hi apareixen. Llàstima que el programa sigui de qualitat pobre i s’equivoquin amb l’ordre dels castells i altres detalls de la diada.

Perdoneu per l’ensopida crònica i la poca atenció a les altres colles. Fa massa dies de la diada.

A continuació les fotos: